Занимливости

Не е важно колку пати сте уживале во неодоливите четириножни херои во филмовите и телевизијата, но најверојатно никогаш не сте се запрашале колку се платени овие необични актери. А уште помалку можете да претпоставите дека некои од нив заработуваат повеќе отколку нивните човечки колеги.

Одлична идеја за развој на туризмот! Британска осигурителна компанија, која осигурува и домашни миленици, обезбедила една недела бесплатно возење со автобус, три пати на ден за сите сопственици на кучиња во Лондон, како и за туристите кои доаѓаат во овој град, во придружба на нивните кучиња.

Големо браво за оваа американска држава! Со месеци, активистите за правата на животните, сопствениците и лобистите вложуваа огромни напори за да се усвои овој закон. Кон крајот на минатата година, управата за јавно здравје на оваа држава официјално го поддржа и усвои овој закон.

Се вели дека облеката не го прави човекот, а оваа приказна на совршен начин ја докажува оваа изрека. Оваа мачка само сакала да биде сакана, некој да покаже трошка разбирање за неа и да ја пушти да го сака. Вашето срце ќе се скрши, кога ќе прочитате низ што се морала да пројде во животот, но и ќе научите важна животна лекција.

До пред две недели кучката Хариет била заробеник на корејска фарма, каде што ја чекала судбина како и многу други кучиња пред неа, да стане храна.

На оваа фарма биле откриени 200 кучиња кои живееле во тесни кафези, без основни хигиенски услови.

Ова преубаво и препаметно куче ја воодушеви планетата. Придружувано од својот сопственик ова куче неколку пати неделно оди во посета на супермаркет и сам си ги зема од полиците грицките и храната кои што највеќе ги сака. И не само тоа, туку и ги реди во корпата и ги носи до касата, каде со заби му ги додава артиклите на продавачот.