Занимливости

По ова видео, никој нема да може да каже дека кучињата и мачките не се сакаат.

Помеѓу оваа мачка и нејзиниот другар се родило пријателство кое трае и во добро и во зло.

Меѓу сопствениците на домашни миленичиња често кружат разни неточни информации за здравствената заштита и негата на животните. Со цел да се разјаснат некои работи, погледнете ја листата на некои од најчестите заблуди во врска со здравјето на домашните миленици и што е всушност вистина.

Сеуште има хуманост на овој свет, перуански телевизиски репортер за време на преносот во живо направи пауза за да извади преплашено куче од надојдената вода која се сливала по улицата. Потоа, најнормално си продолжи со својот извештај.

Ако мислевте дека вашите кучиња спијат и тагуваат кога ќе отидете на работа, најверојатно се лажете. Барем судејќи по урнебесното видео кое циркулира на интернет веќе неколку дена.

Конечно! Тајван, пред неколку дена стана првата азиска земја која со закон ја забрани оваа пракса. За среќа, се повеќе и повеќе луѓе во Азија на кучињата и мачките почнуваат да гледаат како на домашни миленици, а не како на храна.

Низ целиот свет постојат различни закони кои имаат за цел да ги заштитат животните. Повеќето од нив навистина се применуваат во пракса, но исто така има и онакви кои се апсурдни или во најмала рака чудни.

Ова е избор на 10-те најчудни закони за животните кои се на сила во САД. Кој од овие закони би го усвоиле во нашата земја?