Дома
Кога кучињата престануваат да растат?

Кога кучињата престануваат да растат?

Одговорот на прашањето “Кога кучињата престануваат да растат“ зависи од многу фактори. Интересен факт е…

Повеќе..

Колку спијат кучињата

Колку спијат кучињата

За разлика од луѓето, кои се будни целиот ден, а спијат во просек 7-8 часа…

Повеќе..

Кученца побегнале од ветеринарна клиника и отишле во шопинг

Кученца побегнале од ветеринарна клиника и отишле во шопинг

Неколку преслатки кучиња одлучиле дека им е премногу досадно да лежат неактивни во ветеринарната клиника,…

Повеќе..

СОВЕТИ

 • 308540 10150411241651322 1273880983 n

  При вдомување

  Пред вдомување на домашен миленик морате да знаете дека со вдомувањето на домашниот миленик превземате одговорност и обврски кон тоа животно. Повеќе...
  557813 10151071213031322 9870161 n

  Зошто да вдомиш возрасно куче

  Веднаш знаете што добивате Од самиот почеток ќе дознаете многу важни работи, нивната голема и карактерПовеќе
  Dog-Poisoning

  Како да му помогнете на отруено
  куче и маче

  Знаците на труење кај кучињата и кај мачките се јавуваат 10 – 30 минути од земањето на отровот, во зависност од количината храна која се наоѓа во Повеќе...
 • 391081 10150433675621322 1822535744 n

  Куче и мачка во ист стан

  Ако подеднакво сакате и кучиња и мачки и сакате да станат дел од вашето семејство со малку труд и упорност можете да постигнете овие животни да живеат сложно  Повеќе...
  300885 10150447832536322 1753497554 n

  Извадете пасош за милениците

  Од официјалниот документ на Европската Унија, познат како Регулатион 998/2003, како законска регулатива што се однесува за животните опфатени со Анекс бр 1, група А (кучиња и мачки ) Повеќе...
  nopee

  Како да го научите кучето каде да
  врши нужда

  Да се чува куче е голема одговорност, сепак постојат неколку начина како да го научите кученцето да мочка и да кака надвор од станот во кој го чувате. Повеќе...