Занимливости

На сите може да ни биде малку страшно и необично кога за прв пат ќе се сретнеме со нешто. Погледнете ги овие неверојатни моменти, кога нашите миленици за прв пат ќе видат друго животно или предмет. Навистина неверојатни и искрени реакции!

Можеби за вас е наједноставната работа на свет, но овие кучиња никако не можат да сфатат како да се симнат или качат по скали. 

Уживајте во нивните техники за совладување на скалите на следново видео.

Едно срцепарателно видео ги покажува маките на мајката кучка која го ризикува својот живот за да ги спаси нејзините кученца заробени под зграда, откако биле однесени од поплава.

Погледнете ја неизмерната љубов на оваа мајка кон своите малечки.

Денес во 18 часот официјално е отворен нов парк за миленичиња во Општина Центар. Паркот за миленици се наоѓа во склоп на Паркот на новинарите, спроти Министерството за образование и наука и се протега на околу 900 м2.

Со оваа мачка нема шега! Гледајќи дека сопственикот "се откажал", од своето куче и е преокупиран со камерата, мачката одлучи да ги преземе работите во свои раце и да го одведе кучето дома.

Maчкaта го зема поводникот во забите и го одведе кучето до влезната врата на станот.

Односот помеѓу сопственикот и кучето не може дури ни да се опише со зборови. Тие самите знаат колку се сакаат едни со други и колку се разбираат. Дури постојат зборови и гестови кои само тие знаат што значат.

Постојат некои работи кои само сопственикот и неговото куче ги знаат, а кои им се смешни на останатите луѓе, поготово на оние кои немаат милениче.