Занимливости

Германската стјуардеса Оливија Сиверс прв пат се запознала со Рубио, напуштено куче, пред 6 месеци на аеродромот во Буенос Аирес, во текот на еден од летовите кон Аргентина, на кои што често работела.

Оливија тогаш на напуштеното куче му дала малку нежност, го погалила, му дала малку храна и тоа било се ... Оваа средба на Оливија не и значела ништо, но за кучето тоа било момент што ќе го промени неговиот живот ...

Прочитајте ги овие 8 интересни факти за сопствениците и нивните домашни миленици.

1. Општи заклучоци за видовите на домашни миленици и нивните сопственици, кои ги потврдија истражувањата се: сопствениците на риби се најсреќни, сопствениците на кучиња се најзабавни, сопствениците на мачки се зависни и најчувствителни, сопствениците на влекачи се најнезависни.

Велат дека кучињата се нашите најдобри пријатели. Во последно време се зборува за фактот дека тие се всушност единствените вистински пријатели. Во секој случај, едно е сигурно, за нивната љубов и лојалност нема мерна единица. Да, тие се подготвени да го дадат својот живот за нас!

Хороскопот има важен дел и улога во животот на вашиот домашен миленик. Дали некогаш сте се запрашале зошто вашата мачка или куче се однесуваат поинаку? Одговорот можете да го добиете врз основа на датумот на нивното раѓање и хороскопот.
Нивниот хороскопски знак ќе ви помогне околу нивното одгледување и полесно ќе го разберете нивното однесување. Ако неодамна сте добиле домашно милениче, ова е одличен начин да дознаете што да очекувате од него и како да се однесувате кон него.

Во видеото што го обиколи светот со молскавична брзина, може да се види како два лабрадори уживаат играјќи си на брегот реката, но во еден момент црното куче паднало во еден брзак. Вториот лабрадор вешто и херојски го спасува, фаќајќи го стапот кој го држело црното куче во забите и така го извлекол од реката. Како вистински обучен спасител!

Трчкарам по дворот и бркам топки. Таа се обидува да ме стигне, и што повеќе се обидува, јас сум повешт да ја избегнам. Потоа, на нејзино изненадување, се фрлам на грб и почнува најубавиот дел од играта, кога таа се фрла до мене и се тркаламе заедно на тревата. Таа знае дека јас се фолирам и дека кога тогаш ќе легнам, но не се откажува од брканицата со мене, затоа што знае колку тоа ми се допаѓа. Потоа јас се стрчувам кон мојата порција со грицки, а таа кон шољата какао. Пијам малку вода и заспивам на прагот.