Занимливости

Вашето маче говори многу богат јазик. Ви се обраќа секој ден и тоа со со 23 различни мјаукања, а Вие би требало да му одговорите. Но дали разбирате што сака тоа да ви каже?

Мачките произведуваат 3 видови на звуци: мјаукање, предење и гласни звуци.